Osa 2 Nukkumatti ja Mielitietty

Osa 2 Nukkumatti ja Mielitietty – Tiikeri media – Tarinoita Piritorilta on podcast Kallion sydämestä, joka tarkastelee ja pohtii ennakkoluulottomasti yhteiskunnallisia ajankohtaisia aiheita. Podcastia tukemaan perustettu tarinoitapiritorilta.fi sisältää sarjakuva PIRITORI:n ja Tiikerin Storen. Tiikeri Media tuottaa tämän lisäksi myös tekstisisältöä, sarjakuvaa ja videota. Verkkosivuilla on myös oma bloginsa jossa käsitellään samoja tärkeitä teemoja kuin podcastissakin. Piritori Sarjakuva puolestaan seuraa Tiikerin elämää ja kommelluksia Kalliossa. Samalla sivutaan samoja yhteiskunnallisia teemoja kuin podcastissa. Ujo ja sosiaalisesti kiusallinen Tiikeri asuu Piritorilla. Ympäristöönsä kovettunut Tiikeri ei kiinnostu mistään tai kenestäkään. Tyydytys löytyy Leonard Cohenin musiikista ja Jamesonista. Eräänä iltana Tiikeri päättää juoda oluen paikallisessa ravintolassa ja kohtaa itsevarman, mutta hämmentävillä feromoneilla varustetun Kissan. Jokin Kissassa kiehtoo ja viehättää. Kaksikko tutustuu Kallion urbaanissa miljöössä, ja pitkästä aikaa myös Tiikeri on onnellinen. Pinnan alta alkaa kuitenkin paljastumaan menneisyyden kummituksia, joita varjostavat mielenterveysongelmat, yksinäisyys ja masokismi. Lue lisää PIRITORI-sivulta ja uppoudu tarinan vietäväksi! Luettavissa nyt: Piritori osa 1 – Tiikeri ja Kissa – IPAa, punaviiniä ja runolausuntaa Tenhossa. Tiikeri päättää lähteä oluelle ja kohtaa mystisen Kissan. Piritori osa 2  –  Nukkumatti ja Mielitietty – Tiikeri ja Kissa kuuntelevat runonlausuntaa Tenhossa. Illan päätteeksi numerot vaihdetaan. Tämän jälkeen käydään yöpuulle eri metodein. Piritori Osa 3 – Uros ja pentu – Kissa mielessään Tiikeri herää uuteen päivään ja suuntaa kohti markettia. Kauppareissu saa yllättävän käänteen, kun Tiikerin kotiovelle on ilmestynyt hahmo vuosien takaa. Tiikerimedia on tehnyt YhteistyössäPrint Helsinki & HelsinkiMission kanssa on demand street wear malliston, jonkaMYYNNISTÄ LAHJOITETAAN 25% HelsinkiMission yksinäisyyttä ehkäisevään työhön.Kaikki Storen tuotteet painetaan yksilöitynä “Ondemand” periaatteella tekstiilipaino Print Helsingillä.Huomioithan että tuotteilla ei ole vaihto- tai  palautusoikeutta. Tutustu tuotteisiin Tiikerin Storessa! Tarinoita Piritorilta Yhteystiedot – Tarinoita Piritorilta | Haluatko tehdä yhteistyötä Tiikeri Median kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan lisää! Tarinoita Piritorilta on podcast Kallion sydämestä, joka tarkastelee ja pohtii ennakkoluulottomasti yhteiskunnallisia ajankohtaisia aiheita. Podcastia tukemaan perustettu tarinoitapiritorilta.fi sisältää sarjakuva PIRITORI:n ja Tiikerin Storen. Tiikeri Media tuottaa tämän lisäksi myös tekstisisältöä, sarjakuvaa ja videota.

OSA 2

Nukkumatti ja Mielitietty

piritori sarjakuva

Tiistai klo 20:00

Tenho Restobar

Osa 2 Nukkumatti ja Mielitietty

Tiikeri istahtaa hermostuneena Kissan tykö.

Pöydällä lepää lasi punaviiniä, paperi ja lyijykynä. Samaan aikaan Tenhon valot himmenevät, ja sali on hiiren hiljaa. Ensimmäinen runonlausuja on astellut estradille.

Tiikeri hengittää syvään. Edellinen kaksikon välillä käyty keskustelu, on käsitellyt anusta ja sumppia. Mutta se on menneen talven lumia. Uusi ilta ja uusi ympäristö tarjoavat mahdollisuuden saumattomalle dialogille. 

Tiikeri yrittää löytää katsekontaktia Kissaan, joka on nyt täysin fokusoitunut runonlausujan performanssiin. Perin kummallista käytöstä, Tiikeri pohtii. Ensin viitotaan pöytään istumaan ja sitten ollaankin turpa kiinni. Turhautuneena Tiikeri yrittää kuunnella runonlausujan esitystä. Sanoja siellä täällä. “Rakkaus”, “terälehti”, “pilvilin..” äh..kaljasta huikka. 

Ensimmäinen runonlausuja lopettaa, ja Tenhon asiakaskunta aploodaa raivokkaasti. Tiikeri havahtuu aplodeihin. Muodon vuoksi hän tunkee kaksi sormea suuhun ja vislaa kunnioittavasti. Esiintyjän poistuessa lavalta Kissa päättää avata pelin, ja kysyy mitä Tiikerille kuuluu. Tiikeri ei ole tunnettu laadukkaista keskustelun aloituksista. Nyt on kuitenkin ehdottoman tärkeää ottaa tilanne haltuun. Kevyt takanoja ja pehmeä, cool virne kasvoille. Kohta se on sulaa vahaa. Tiikeri nojaa taaksepäin ja töksäyttää salamannopeasti: “Kalja maistuu. Mitäs Kissa?”. Tämän parempaa ei Tiikerin sanavarastosta tällä erää irtoa. Kissa katsoo Tiikeriä hieman hämmentyneenä ja ottaa siemauksen punaviiniä.

Kissalla ei ole tarkkaa muistikuvaa, mistä hän Tiikerin tunnistaa.

Onko Tiikeri Tinder-match? Onko mahdollista, että hän on joskus pannut Tiikerin kanssa? Tiikerin päässä istuva pipo on pinttynyt mieleen, mutta noin 90 % Kallion alueen kolleista omaa vastaavanlaisen. 

Tuo omahyväinen kevyt virne Tiikerin kasvoilla vituttaa Kissaa. Olevinaan niin pehmeä ja cool.

Kissa pyrkii kuitenkin säilyttämään tilanteessa viileän habituksen. Uusi tilanne ja uusi henkilö tuottaa Kissalle kömpelön olon. Henkeä meinaa ahdistaa, mutta uusi huikka viinistä tappaa jännityksen. 

Tiikeri osoittaa pöydällä olevaa paperia ja kysyy mitä Kissa raapustelee? 

Kissa menee vaikeaksi ja puntaroi mitä vastata takaisin. Kissa ei ole saapunut ensimmäistä kertaa Tenhoon kuuntelemaan runoja. Aika ajoin hän on pyrkinyt keräämään rohkeutta, jotta voisi myös itse astella parrasvaloihin. Kukaan ei ole koskaan lukenut Kissan kirjoituksia, ja lähtökohtaisesti ne ovat vitun noloja – ainakin hänen omasta mielestään. 

Jokin Tiikerissä kuitenkin klikkaa. Pinttyneen mallun katkun takaa säteilee turvallinen tuoksu, jota Kissan on vaikea pukea sanoiksi. Kissa haluaa luottaa vaistoihinsa, mutta ne ovat pettäneet hänet myös aikaisemmin. Tämän Kissa muistaa liiankin hyvin.

Kissa on ojentamassa paperia Tiikerille, kunnes kylmä hiki alkaa valumaan pitkin hänen epäröiviä kasvoja.

Sieltä se taas tulee. Sydän tykyttää tuhatta ja sataa. Pahoinvointi kiihtyy. Tuntuu kuin olisi tukehtumaisillaan omaan oksennukseen.

Vielä hetki sitten niin itsevarmalta ja ryhdikkäältä näyttänyt Kissa vaikuttaa yhtäkkiä ylitsevuotavan herkältä ja haavoittuvaiselta. Hän kysyy Tiikeriltä, voisivatko he vaivihkaa poistua. Jos Tiikeri vaikka saattaisi Kissan kotiin. Kissa asuu Karhupuiston kohdalla, joten matka ei ole pitkä.

 

Tiikeri puntaroi tarjousta. Tarkoitus oli juoda rauhassa bisseä ja istuskella. Nyt pitäisi saattaa hikoileva kisu takaisin kotikulmille. Sekunnin murto-osan kohdalla Tiikerin nenä alkaa kuitenkin käymään taas ylikierroksilla. Kissan lempeä tuoksu ei jätä valinnanvaraa. Tiikeri imaisee salamana IPAn ikeniin ja nousee pöydästä. 

Duo saapuu Kissan talolle. Kissan olo on jälleen rauhoittunut ja paniikinomainen ilmapiiri rentoutunut.

Nahkatakkinen Kissa päättää luottaa vaistoonsa ja tiedustelee Tiikerin suunnitelmia viikonloppuna. Tiikeri tietää ettei mitään kummempaa ole almanakkaan isketty. On kuitenkin selvää, että tätä ei voi suoralta kädeltä sanoa. Tiikeri ei halua olla Kissan silmissä mikään vitun vässykkä. 

Tiikeri sytyttää ensin röökin. Sitten hän käyttää vanhaa tuttua valttikorttia ja vastaa: “Pari juttua ilmassa. Katsotaan miten niiden kanssa käy.”.

Kissa nyökkää ymmärryksen merkiksi ja parivaljakko vaihtaa puhelinnumeroita. Kissa kiittää Tiikeriä seurasta ja kääntyy avaamaan rapun ovea. Vielä viime hetken hymyt puolin ja toisin. Sitten lähtö eri suuntiin. 

Tiikeri saapuu hämillään Piritorilla sijaitsevaan yksiöön.

Avaimet hän asettaa ruokapöydälle. Ajatukset laukkaavat tuhatta ja sataa eri suuntiin. Tiikeri ottaa housunsa pois ja asettuu visusti peiton alle. Lämmin sänky ja puhtaat lakanat ovat Tiikerin turvapaikka.  

Ennen nukkumaanmenoa on kuitenkin tärkeä rentoutua. Pornhubia ei tällä kertaa tarvita. Vahvasti mieleen pinttyneet kuvat Kissan täyteläisistä poskipäistä ja lempeästä äänestä toimivat erinomaisena materiaalin lähteinä.

Kyllä. Tämä on sitä sataprosenttista, aitoa ja laadukasta matskua, jolla purkaa illan mittaan kertyneet paineet haarovälissä. Rulla Serlaa valmiiksi ja avot. Kohta nukkumatti saapuu.

 

Samaan aikaan Karhupuiston kupeessa Kissa istuu sängyllään ja on menossa yöpuulle.

Silkkinen yömekko päällään Kissa huomaa, kuinka kulunut ilta on saanut hänen ajatuksensa harhailemaan. Tiikerin tuoksu loi turvallisuuden tunnetta. Samaan aikaan tuo turvallisuuden tunne puskee vanhoja muistoja mieleen. Muistot ovat olleet poissa jo tovin. Nyt ne hiipivät jälleen Kissan kalloon kummittelemaan. 

Yöpöydän laatikosta Kissa kaivaa esille uskottunsa. Ruostumattomasta teräksestä valettu mielitietty on aina ollut Kissan tukena hädän tullen. 

Kun ajatukset iltaisin harhailevat, on ehdottoman tärkeää pitää painajaiset ja möröt kurissa.

Tiistai klo 20:00

Tenho Restobar

Tiikeri istahtaa hermostuneena Kissan tykö.

 Pöydällä lepää lasi punaviiniä, paperi ja lyijykynä. Samaan aikaan Tenhon valot himmenevät, ja sali on hiiren hiljaa. Ensimmäinen runonlausuja on astellut estradille.

Tiikeri hengittää syvään. Edellinen kaksikon välillä käyty keskustelu, on käsitellyt anusta ja sumppia. Mutta se on menneen talven lumia. Uusi ilta ja uusi ympäristö tarjoavat mahdollisuuden saumattomalle dialogille. 

Tiikeri yrittää löytää katsekontaktia Kissaan, joka on nyt täysin fokusoitunut runonlausujan performanssiin. Perin kummallista käytöstä, Tiikeri pohtii. Ensin viitotaan pöytään istumaan ja sitten ollaankin turpa kiinni. 

Turhautuneena Tiikeri yrittää kuunnella runonlausujan esitystä. Sanoja siellä täällä. “Rakkaus”, “terälehti”, “pilvilin..” äh..kaljasta huikka. 

Ensimmäinen runonlausuja lopettaa, ja Tenhon asiakaskunta aploodaa raivokkaasti. Tiikeri havahtuu aplodeihin. Muodon vuoksi hän tunkee kaksi sormea suuhun ja vislaa kunnioittavasti. 

Esiintyjän poistuessa lavalta Kissa päättää avata pelin, ja kysyy mitä Tiikerille kuuluu. Tiikeri ei ole tunnettu laadukkaista keskustelun aloituksista. Nyt on kuitenkin ehdottoman tärkeää ottaa tilanne haltuun. 

Kevyt takanoja ja pehmeä, cool virne kasvoille. Kohta se on sulaa vahaa.

Tiikeri nojaa taaksepäin ja töksäyttää salamannopeasti: “Kalja maistuu. Mitäs Kissa?”. Tämän parempaa ei Tiikerin sanavarastosta tällä erää irtoa. Kissa katsoo Tiikeriä hieman hämmentyneenä ja ottaa siemauksen punaviiniä.

Osa 2 Nukkumatti ja Mielitietty

Kissalla ei ole tarkkaa muistikuvaa, mistä hän Tiikerin tunnistaa.

Onko Tiikeri Tinder-match? Onko mahdollista, että hän on joskus pannut Tiikerin kanssa? Tiikerin päässä istuva pipo on pinttynyt mieleen, mutta noin 90 % Kallion alueen kolleista omaa vastaavanlaisen. 

Tuo omahyväinen kevyt virne Tiikerin kasvoilla vituttaa Kissaa. Olevinaan niin pehmeä ja cool.

Kissa pyrkii kuitenkin säilyttämään tilanteessa viileän habituksen. Uusi tilanne ja uusi henkilö tuottaa Kissalle kömpelön olon. Henkeä meinaa ahdistaa, mutta uusi huikka viinistä tappaa jännityksen. 

Tiikeri osoittaa pöydällä olevaa paperia ja kysyy mitä Kissa raapustelee? 

Kissa menee vaikeaksi ja puntaroi mitä vastata takaisin. Kissa ei ole saapunut ensimmäistä kertaa Tenhoon kuuntelemaan runoja. Aika ajoin hän on pyrkinyt keräämään rohkeutta, jotta voisi myös itse astella parrasvaloihin. Kukaan ei ole koskaan lukenut Kissan kirjoituksia, ja lähtökohtaisesti ne ovat vitun noloja – ainakin hänen omasta mielestään. 

Jokin Tiikerissä kuitenkin klikkaa. Pinttyneen mallun katkun takaa säteilee turvallinen tuoksu, jota Kissan on vaikea pukea sanoiksi. Kissa haluaa luottaa vaistoihinsa, mutta ne ovat pettäneet hänet myös aikaisemmin. Tämän Kissa muistaa liiankin hyvin.

Kissa on ojentamassa paperia Tiikerille, kunnes kylmä hiki alkaa valumaan pitkin hänen epäröiviä kasvoja.

Sieltä se taas tulee. Sydän tykyttää tuhatta ja sataa. Pahoinvointi kiihtyy. Tuntuu kuin olisi tukehtumaisillaan omaan oksennukseen.

Vielä hetki sitten niin itsevarmalta ja ryhdikkäältä näyttänyt Kissa vaikuttaa yhtäkkiä ylitsevuotavan herkältä ja haavoittuvaiselta. Hän kysyy Tiikeriltä, voisivatko he vaivihkaa poistua. Jos Tiikeri vaikka saattaisi Kissan kotiin. Kissa asuu Karhupuiston kohdalla, joten matka ei ole pitkä.

Tiikeri puntaroi tarjousta. Tarkoitus oli juoda rauhassa bisseä ja istuskella. Nyt pitäisi saattaa hikoileva kisu takaisin kotikulmille. Sekunnin murto-osan kohdalla Tiikerin nenä alkaa kuitenkin käymään taas ylikierroksilla. Kissan lempeä tuoksu ei jätä valinnanvaraa. Tiikeri imaisee salamana IPAn ikeniin ja nousee pöydästä.

Duo saapuu Kissan talolle. Kissan olo on jälleen rauhoittunut ja paniikinomainen ilmapiiri rentoutunut.

Nahkatakkinen Kissa päättää luottaa vaistoonsa ja tiedustelee Tiikerin suunnitelmia viikonloppuna. Tiikeri tietää ettei mitään kummempaa ole almanakkaan isketty. On kuitenkin selvää, että tätä ei voi suoralta kädeltä sanoa. Tiikeri ei halua olla Kissan silmissä mikään vitun vässykkä. 

Tiikeri sytyttää ensin röökin. Sitten hän käyttää vanhaa tuttua valttikorttia ja vastaa: “Pari juttua ilmassa. Katsotaan miten niiden kanssa käy.”.

Kissa nyökkää ymmärryksen merkiksi ja parivaljakko vaihtaa puhelinnumeroita. 

Kissa kiittää Tiikeriä seurasta ja kääntyy avaamaan rapun ovea. Vielä viime hetken hymyt puolin ja toisin. Sitten lähtö eri suuntiin.

Tiikeri saapuu hämillään Piritorilla sijaitsevaan yksiöön.

Avaimet hän asettaa ruokapöydälle. Ajatukset laukkaavat tuhatta ja sataa eri suuntiin. Tiikeri ottaa housunsa pois ja asettuu visusti peiton alle. Lämmin sänky ja puhtaat lakanat ovat Tiikerin turvapaikka.  

Ennen nukkumaanmenoa on kuitenkin tärkeä rentoutua. Pornhubia ei tällä kertaa tarvita. Vahvasti mieleen pinttyneet kuvat Kissan täyteläisistä poskipäistä ja lempeästä äänestä toimivat erinomaisena materiaalin lähteinä.

Kyllä. Tämä on sitä sataprosenttista, aitoa ja laadukasta matskua, jolla purkaa illan mittaan kertyneet paineet haarovälissä. Rulla Serlaa valmiiksi ja avot. Kohta nukkumatti saapuu.

Samaan aikaan Karhupuiston kupeessa Kissa istuu sängyllään ja on menossa yöpuulle. Silkkinen yömekko päällään Kissa huomaa, kuinka kulunut ilta on saanut hänen ajatuksensa harhailemaan. Tiikerin tuoksu loi turvallisuuden tunnetta. Samaan aikaan tuo turvallisuuden tunne puskee vanhoja muistoja mieleen. Muistot ovat olleet poissa jo tovin. Nyt ne hiipivät jälleen Kissan kalloon kummittelemaan. 

Yöpöydän laatikosta Kissa kaivaa esille uskottunsa. Ruostumattomasta teräksestä valettu mielitietty on aina ollut Kissan tukena hädän tullen. 

Kun ajatukset iltaisin harhailevat, on ehdottoman tärkeää pitää painajaiset ja möröt kurissa.